SOORTEN GLAS

Enkel glas

Voor en glazen wand die in het interieur gebruikt wordt, is het een gebruikelijke optie enkel glas te gebruiken.

Wanneer de wand bijvoorbeeld dient als privacy afscheiding, of vanuit esthetisch oogpunt wordt geplaatst, voegt enkel glas een zeer strak design toe aan uw interieur.

Craquelé glas

Craquelé glas bestaat uit drie lagen glas waarbij de middelste laag gehard en gelaagd is tussen twee niet geharde glasplaten. Bij de bewerking geven we een extra stoot waardoor het middelste blad een gebroken ‘craquelé’ uitstraling krijgt. 

Dit product is niet geschikt voor buitentoepassing en contact met vocht.

Floatglas

FLoatglas is een standaard glastoepassing, welke voor veel verschillende doeleinden te gebruiken is, zoals in de meubelindustrie, voor bedrijfs- en winkelinstallaties, keukens, badkamers, glaswanden en voor exterieur, zoals bijvoorbeeld windschermen. 

Wij bieden meerdere typen floatglas aan:

6 Millimeter floatglas: Floatglas is een basisglas, welke voor veel verschillende toepassingen te gebruiken is. Door de aanwezigheid van ijzeroxide heeft standaard floatglas een licht groene kleur.

6 Millimeter extra clear floatglas: Extra Clear Floatglas is een extra heldere glasvariant van floatglas, welke geen groene kleur heeft.

Veiligheidsglas

Vaak wordt gedacht dat een glazen wandrisico’s met zich meebrengt, zoals er doorheen vallen of breuken door weersinvloeden. Met veiligheidsglas kunnen deze risico’s aanmerkelijk verminderd worden. Beglazing noemen we veilig, wanneer breuk vrijwel uitgesloten is, of wanneer bij een breuk geen gevaarlijke scherven ontstaan. Tot veilige beglazing kunnen twee soorten worden gerekend: Gehard glas en gelaagd glas.

Gehard glas

Gehard glas is ongeveer 5x zo sterk als gewoon glas van dezelfde dikte. Bij breken valt het uit elkaar in kleine stukjes die geen diepe wonden kunnen veroorzaken. Gehard glas is dus ideaal om toe te passen op plaatsen waar glas snel zou kunnen breken, zoals tochtdeuren en buitenpuien.

Omdat na een breuk een gat ontstaat, kan gehard glas niet worden toegepast op plaatsen waar dat gevaarlijk kan zijn, zoals bij balustrades.Het glas wat wij leveren wordt voor hittebestendigheid eerst gehard, door middel van een warmte en koud proces, door het zogenaamde harden, wordt het glas ca.5 maal sterker dan gewoon glas.

Het hardglas heeft een hittebestendigheid tot ca.270 C zonder vermindering van de kwaliteit. Wanneer het onverhoopt toch breekt, valt het in hele kleine stukjes uiteen zodat men er zich nauwelijks aan kan verwonden.

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer ruiten, die met elkaar zijn verbonden door een transparante en onzichtbare tussenlaag van kunststof. De voorruit van een auto is bijvoorbeeld gemaakt van gelaagd glas.

Het grote voordeel van gelaagd glas is dat er geen stukken uitvallen als het breekt; indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag ‘kleven’. Gelaagd glas is aan te bevelen voor balkonruiten en op alle plaatsen waar een grotere kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen.

Satinato

Satinato is doorschijnend glas dat wordt gemaakt door een van de zijden volledig gelijkmatig te matteren. Daardoor heeft dit glas een diffuse lichtinval en zal ze inkijk voorkomen.

Binnen: glazen deuren en deuren met ruitjes, vaste en verschuifbare scheidingswanden, tafelbladen, douche- en badwanden, etc.

Buiten: vensters en deuren, buitendeuren, balustrades, borstweringen, balkonafscheidingen, etc.

Akoestisch Glas

Glas bestaat uit twee glaslagen met daartussen een droge luchtlaag die voor thermische isolatie zorgt. Een stap verder is het hoogrendementsglas. Tussen de glaslagen zit een metaalcoating die het warmteverlies van binnen naar buiten beperkt. Wordt de tussenlaag met gas gevuld dan kan er voor een nog betere thermische isolatie worden gezorgd.

Akoestisch glas werkt uiteraard op de akoestische isolatie in. Niet onbelangrijk want er is heel wat akoestische vervuiling en lawaaihinder. Net zoals alle isolerende glassoorten gaat het hier ook over glas bestaande uit meerdere lagen. Door het gebruik van een beglazing met verschillende glaslagen qua dikte boek je het beste resultaat. Dus het is beter een beglazing 4-15-6 te kiezen dan 4-15-4. Hoe dikker de glasbladen, hoe beter het isoleert.

Ook het gebruik van vaste ramen die niet open kunnen, laat minder lawaai door. Wie gebruik maakt van akoestisch glas doet er goed aan om alle kieren te dichten. Bij sommige akoestische glassoorten wordt ook gebruik gemaakt van een akoestisch isolerende folie tussen de glaslagen.

Net zoals bij de thermische isolatie is akoestisch isoleren een eigenschap van meerdere glassoorten. Gelaagd glas, twee of meerdere glaslagen met daartussen een transparante film die luchtdicht op elkaar worden gekleefd, heeft ook een geluidsisolerende functie. Veiligheidsglas en hoogrendementsglas kunnen ook gebruik maken van akoestische folies.

Profielglas

het profiel bouwglas is ideaal om als gevelbekleding in gebouwen toe te passen. Daarnaast is het beglazen van een totale gevel met profieL bouwglas kostenverlagend ten opzichte van een traditionele gevel.

De UV-bestendige elementen hebben een hoge licht doorlaat en optimale kleurweergave. Het is het ideale bouwelement om lichte, transparante gevels mee te creëren. Bovendien beschemt profielglas uitstekend tegen weer, wind en zonnewarmte.

Scroll naar boven