Balkonbeglazing en de VvE

Lumon beglazingssystemen Fit in Glas Roosendaal

Balkonbeglazing en de VvE

U heeft een koopappartement met een balkon, en u wilt balkonbeglazing laten plaatsen? Welke stappen dienen er dan ondernomen te worden?

Wanneer u in een koopappartement woont, dan bent u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE behartigt de belangen van de bewoners. Wanneer u iets aan het uiterlijk van uw appartement wilt veranderen, dan moet u meestal bij deze VvE toestemming vragen. Voor het plaatsen van balkonbeglazing is dus eerst goedkeuring van de VvE vereist.

Fit in Glas en de VvE

Fit in Glas helpt u graag om balkonbeglazing op een goede manier onder de aandacht te brengen van uw VvE, en ondersteunt u bij het verkrijgen van een goedkeuring.

Wij verzorgen regelmatig presentaties tijdens de Algemene Leden Vergaderingen, waarbij we uitgebreid de tijd nemen om de meest uiteenlopende vragen over balkonbeglazing te beantwoorden.

Dit heeft al vaak aan een positieve besluitvorming bijgedragen. Als dan meerdere bewoners samen voor de aanschaf van balkonbeglazing kiezen, dan gaat de prijs per balkon ook omlaag.

Balkonbeglazing vanaf railing Lumon Fit in Glas Roosendaal

Balkonbeglazing en de Gemeente

Afhankelijk van de gemeente waar u woont kan het zijn dat u voor het plaatsen van balkonbeglazing een bouwvergunning nodig heeft. Het is daarom raadzaam om bij uw gemeente na te vragen of er een bouwvergunning vereist is om balkonbeglazing te mogen plaatsen. Keken een paar jaar geleden ambtenaren nog vooral of iets mooi was, tegenwoordig moeten ze elk detail van de constructie weten, tot op het materiaal van de bevestigingsbouten toe.

Bouwvergunning/Bouwaanvraag voor uw balkonbeglazing

Fit in Glas regelt voor u de bouwvergunning/ bouwaanvraag voor het plaatsen van balkonbeglazing. Bij de bouwaanvraag die wij namens u indienen bestaat uit:


 • Constructie berekeningen       
 • Detailtekeningen 
 • Doorsnede tekeningen
 • Het type glas
 • Foto’s
 • Kadastrale kaart

Offerte balkonbeglazing aanvragen

Zoals u ziet komt er nogal wat kijken bij het plaatsen van balkonbeglazing.

Wilt u een goede vergelijking kunnen maken over prijzen en service, dan is ons advies om bij meerdere balkonbeglazingsspecialisten een offerte aan te vragen. Onze offertes zijn transparant en concurrerend qua prijs.

Vul vrijblijvend ons offerte formulier in, dan nemen wij contact met u op, en bespreken samen uw wensen en mogelijkheden ten aanzien van uw balkon. Wij wachten uw aanvraag met belangstelling af.

Balkonbeglazing Lumon Fit in Glas Roosendaal

12 Voordelen van Fit in Glas Balkonbeglazing

 1. Vergroting van de leefruimte
 2. 365 dagen plezier van je balkon
 3. Bescherming tegen wind, regen, sneeuw en vuil
 4. Waardestijging van de woning
 5. Volledig te open
 6. Eenvoudig te bedienen
 7. Verschillende opening standen
 8. Onbeperkt uitzicht omdat er geen verticale stijlen zijn
 9. Verminderen van omgevingsgeluiden, zoals verkeer, met ongeveer 16dB
 10. Meer veiligheid op het balkon (i.v.m kinderen)
 11. Betere Isolatie woning
 12. Verlaging van het energieverbruik
Scroll naar boven